

لوله و اتصالات پلی اتیلن (PE) یک گزینه آزمایش شده برای انواع کاربردهای زیرساخت خط لوله است. لوله کشی پلی اتیلن در برابر شرایط خوردگی مقاوم و با دوام است. انعطاف پذیری لوله به محصول اجازه می دهد تا در برابر حرکات زمین و بدون لایه های محافظ مقاومت کند. سیستم های لوله پلی اتیلن می توانند با هم جوش خورده شوند ، بنابراین هیچ گونه خطر نشتی در مفصل وجود ندارد. لوله PE به راحتی در کویل ها و طول های طولانی قابل استفاده است که برای کاربردهای بدون لرزش و لوله های ترکشی استفاده می شود. اتصالات PE با استفاده از فن آوری الکتروفیوژن و جوش لب به لب برای انواع مختلف برنامه ها مورد استفاده قرار می گیرند. این لوله ها چندین درجه دارند که ما در این مقاله می خواهیم به قیمت لوله پلی اتیلن درجه ۲ بپردازیم
قیمت لوله پلی اتیلن درجه ۲
لوله پلی اتیلن درجه ۲ با استفاده از مواد گرانول تولید می شوند. گرانول با آسیاب بطری های پلاستیکی، گالن های روغن موتور و … ساخته می شوند. لوله های پلی اتیلن درجه ۲ در مصارف مختلفی از جمله زهکشی، انتقال آب، غلاف کابل برق، کشاورزی و … به کار می روند. قیمت لوله پلی اتیلن درجه ۲ مانند سایر انواع لوله به نرخ دلار در بازار های داخلی و خارجی بستگی دارد و رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. از دیگر عوامل موثر می توان به میزان عرضه و تقاضا، جنس، کیفیت و … اشاره نمود.
کاربردهای رایج
امروزه سیستم های لوله کشی پلی اتیلن (HDPE) در حوزه وسیعی از خطوط سطح زمین،حالت مدفون، شناور و سطوح زیر دریا آزمایش و به اثبات رسیده است.
این نوع از لوله ها قابلیت انتقال آب آشامیدنی، فاضلاب، موادشیمیایی،دوغاب و پسماندهای خطرناک و گازهای فشرده را دارند.
استفاده از لوله های پلی اتیلن در صنایع نفت و گاز سابقه ای طولانی دارد و در مقایسه با سایر لوله ها کمترین میزان تعمیر و نگهداری را برای توزیع گاز شهری دارد. امروزه استفاده از این نوع لولهها در شبکه های آبرسانی رو به رشد بوده و مدیران پروژه های اجرائی در اکثر مواقع این نوع لولهها را جایگزین انواع دیگر لولهها نمودهاند.
استحکام و دوام و روش نصب آسان لوله ها و اتصالات پلی اتیلن در این تصمیم گیری مدیران اجرایی بسیار موثر بوده است. از این رو به دلیل ویژگی های خاص این نوع لوله در اکثر پروژه های فعلی تلاش بر این است که از این محصول استفاده شده تا بازدهی پروژه به حداکثر رسیده تا رضایتی دو طرفه نیز کسب شود.
ویژگیهای لوله پلی اتیلن
– وزن پایین لوله پلی اتیلن
لوله پلی اتیلن و اتصالات پلی اتیلن دارای وزن پایینتری نسبت به سایر انواع لولهها نظیر لولههای فولادی و لولههای بتنی است که باعث سهولت حمل، بارگیری و نصب آسان لوله پلی اتیلن میگردد. مقاومت در مقابل دمای بسیار پایین ،استحکام و قابلیت تحمل تنشهای کششی و فشاری و انعطاف پذیری بالای پلی اتیلن به کاربر امکان حمل و نصب لولههای پلی اتیلن را در اجرای انواع پروژههای صنعتی میدهد.
– لوله پلی اتیلن مقاوم در برابر ضربه
مقاومت بسیار بالای لوله پلی اتیلن در مقابل ضربه , نیاز بکارگیری فشارهای بالاتر لوله و اتصالات پلی اتیلن و خریداری تجهیزات ضد ضربه را منتفی میکند. این خاصیت در پروژههای بزرگ صنعتی باعث سهولت اجرا و کاهش بسیار زیاد هزینههای اجرا میشود ضمن آنکه ضایعات اجرا را به صفر کاهش میدهد.این عامل میتواند دلیل بسیار موجهی برای جایگزینی لوله و اتصالات پلی اتیلن با انواع لولههای بتنی و فلزی باشد.
– لوله پلی اتیلن مقاوم در برابر سایش
مقایسه پلی اتیلن با دیگر مواد نشان داده است که لوله و اتصالات ساخته شده از این ماده مقاومت بالایی در مقابل ساییدگی دارد، بنابراین لوله پلی اتیلن و اتصالات پلی اتیلن انتخابی بسیار عالی برای انتقال مایعات دارای مواد جامد غیر محلول است. علاوه بر این جوندگان نمیتوانند به لوله و اتصالات پلی اتیلن آسیبی وارد نمایند زیرا سطح بسیار سخت لوله و اتصالات پلی اتیلن امکان هرگونه آسیبی را از جوندگان سلب مینماید.
– لوله پلی اتیلن مقاوم در برابر مواد شیمیایی
محیطهای اسیدی و بازی و همچنین بسیاری از محلولها و مواد شیمیایی تاثیری بر پلی اتیلن نمیگذارند. همین امر یکی از مهمترین مزیتهای لوله پلی اتیلن و اتصالات پلی اتیلن میباشد.لیست بسیاری از مواد شیمیائی که بر روی لوله و اتصالات پلی اتیلن تاثیرگذار نیستند را میتوان در استانداردهای لوله و اتصالات مشاهده نمود.
تفاوت در این ویژگی ها موجب می شود تا قیمت لوله پلی اتیلن درجه ۲ با سایر انواع آن تفاوت کند.