صادرات کاشی و سرامیک


صادرات کاشی و سرامیک هم مانند سایر کالا های صادراتی از ایران طبق یک سری مراحل قانونی انجام می گیرد. در اواقع می توان گفت صادرات و فروش کاشی سرامیک یکی از بیزینس ها و تجارت هایی هست که می تواند درآمد بسیاری برای تولید کنندگان این صنعت در ایران داشته باشد. انجام صادرات آن ها به کشور های همسایه ایران مانند عراق، ارمنستان، گرجستان، روسیه، ترکیه، پاکستان، تاجیکستان، آذربایجان، کویت، عمان، امارات، ترکمنستان و حتی کشور های دور دست همچون کشور های اروپایی یا افریقایی یک تجارت پر درآمد غیر نفتی برای کشور عزیزمان ایران می تواند باشد. در سال گذشته صادرات این محصولات در ایران به بیش از 500 میلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل از آن 30 % افزایش داشته است.
در حال حاضر 135 کارخانه کاشی و سرامیک فعال در ایران وجود دارد که 40 کارخانه جدید هم در مرحله بهره برداری هستند که برای صادرات محصولاتشان به صادر کنندگان جدیدی احتیاج دارند. صنعت کاشی و سرامیک یکی از مشاغل قدیمی ایرانی است که در هر دوره تاریخی به اشکال مختلف به کار گرفته می شد. ایران یکی از کشور های بزرگ تولید کننده در صنعت کاشی و سرامیک است که با دارا بودن ظرفیت بسیار زیاد در این صنعت توانسته به عنوان بزرگ ترین صادر کننده این محصولات در غرب آسیا شناخته شود. این صنعت همیشه برای زیبا سازی داخل و خارج بنا های ساختمانی بکار گرفته می شد. با توجه به شرایط جوی آب و هوایی کاشی و سرامیک صادراتی طی یک فرآیند مخصوص تولید می شوند تا بتوان از آن ها در نقاط مختلفی استفاده کرد.
مرغوبیت کاشی و سرامیک بر چه اساسی است؟
درجه مرغوبیت کاشی سرامیک برمی گردد به عوامل ساخت کاشی و سرامیک خوب از ابتدای تهیه خاک و گل و ترکیبات معدنی که از مهمترین مسائل در ساخت کاشی می باشد تا انتهای پخت کاشی، یک قطعه کاشی از دو قسمت تشکیل شده است:
- اول قطعه سفالی که قسمت اصلی و استخوان بندی کاشی را تشکیل می دهد.
- دوم لعاب روی آن که ماده ای شیشه ای و قسمت سطح رویی آن راتشکیل می دهد .
یکی از مهم ترین عوامل در صنعت کاشی سرامیک سازی این می باشد که این دو ماده را طوری انتخاب کنید که ضریب انبساط آن ها مساوی باشد زیرا با توجه به اینکه در ساختمان ها و خانه هوشمند فعلی اغلب از کاشی در سرویس ها استفاده می شود و در این مکان ها مخصوصاً در حمام ها کاشی سرامیک ها در معرض تغییرات سریع درجه حرارت می باشند و در نتیجه انقباض و انبساط شدید در کاشی ایجاد می گردد و لعاب روی آن ها نسبت به سفال آن بسیار تردتر و شکننده تر می باشد لذا اگر ضریب انبساط انقباض سفال و لعاب روی آن یکی نباشد بلافاصله بعد از مصرف روی آن ترک هایی ایجاد می شود و کاشی را بسیار بد ظاهر می نماید.